Events - 01/09/2015

Gå-i-forvejen med Christian Fuhlendorff

I de kommende uger op til Ecco Walkathon vil vi bringe interviews med de elleve ambassadører der skal gå i forvejen. Her kan du lære mere om dem og måske finde inspiration til gåturen. Du kan blandt andet også finde ud af hvem de aller helst vil gå en tur med, og om de nogensinde er gået for langt over stregen.

Her kan du læse om Ecco Walkathon konferencieren og ambassadøren Christian Fuhlendorff. Han tæller utrolig mange titler på CV’et lige fra stand-up komiker og radiovært til skuespiller og manuskriptforfatter. Han arbejder lige nu på sit næste one man show, der udkommer til foråret.  I interviewet kan du læse om, hvordan Christian Fuhlendorff forbereder sig til sit næste show, hans fascination af historiske tænkere og fysikere, samt hvorfor han hellere vil lytte til comedy end at se det.  

1. Hvad går du rundt og laver for tiden?
Jeg laver ikke rigtigt det store for tiden, igennem sommerperioden er det altid ret stille, jeg spiller dog på et par enkelte festivaler. Derudover er jeg så småt begyndt at tømme hjernen for idéer til mit næste one man show, der har premiere til foråret. Jeg forbereder mig på mit nye show ved, at jeg holder nogle aftener, hvor jeg går uforberedt op og optræder. Så har jeg skrevet en sætning for hver tanke ned på et papir, som jeg egentlig bare taler ud fra. Hvis der så opstår en god joke, tager jeg den med videre. Én time om dagen sidder jeg og ser gamle shows igennem, og skriver notater ned. Det gør jeg helt op til to måneder før showet, hvorefter jeg samler det hele til det endelige materiale. En af fordelene ved at forberede sig på denne måde er, at man ikke bliver låst fast, på samme måde som hvis man havde et tema, hvilket har jeg tidligere haft i mine shows. Man er derfor ikke nødt til, at vinke farvel til materiale bare fordi det ikke passer ind i rammen.   

2. Hvor ofte går du tur?
Før i tiden gik jeg enormt mange og lange ture, men efter jeg har fået børn, synes jeg det er svært at tillade sig at sige: ”Hey, nu går far lige en tur”. Men jeg er glad for at gå en tur, jeg kan egentlig virkelig godt lide det. Når man bevæger sig, får man hele tiden forskellige visuelle indtryk. Det medvirker blandt andet til at sætte tankerne i gang, for ofte er ens tanker et visuelt indtryk af dine omgivelser. Jeg har en kollega, Jesper Juhl, som jeg har gået mange ture med. Vi gik som regel en tur rundt om Søerne, det var godt for samtalen, at vi hele tiden skiftede omgivelser, og derved fik nye indtryk. 

3. Hvilket musik lytter du til når du går?
Når jeg går tur hører jeg egentlig mest lydbøger, hvor jeg lytter meget til faglitteratur, for eksempel Michael Gladwell, det synes jeg er spændende. Jeg kan også godt lide at gå og høre engelsk og amerikansk comedy. Det er sjovt, at forestille sig komikernes mimik og selv danne sig billeder af dem optræde. Nogle gange når jeg først har hørt et show, og derefter ser det på dvd, så synes jeg faktisk at show’et er dårligere. Med min forestillingsevne forestiller jeg mig at det ser ud på præcis den måde, som jeg personligt synes at det ville være sjovest. 

4. Er der en speciel gåtur du husker?
Jeg har altid godt kunnet lide at gå rundt om Søerne i København og jeg synes stadig i dag at det er et dejligt sted at gå. Jeg synes, det er ét af de steder, hvor København ligner mest en storby. Lige ved Søerne får man et godt billede af en hovedstad, idet at én stor by, kan rumme fire kæmpe firkantede søer ved siden af hinanden. Da jeg var yngre vandrede jeg meget. Som 16-17 årig tog jeg på vandretur med min kammerat i Sverige, hvor vi gik langs motorvejen og sov i telt ude i skoven. Jeg prøver til stadighed den dag i dag, at overtale min kone til, at vi skal på vandretur, dog uden held.

5. Hvis du ikke var blevet ... Hvilken vej var du så gået?
Jeg har en ide om, at jeg måske var blevet tegneserietegner. Jeg får ofte idéer til tegneserier og film, men jeg får det aldrig tegnet. Nogle gange tegner jeg en tegning og lægger den på Facebook, det kan folk meget godt lide. Jeg har måske bare ladet mig selv hæmme lidt, da jeg er meget perfektionistisk og aldrig selv har været tilfreds nok med de tegninger jeg lavede. Men det er vel dybest set bare en dårlig undskyldning for ikke at gøre det.

6. Hvilken person, både død eller levende, ville du allerhelst gå en tur med?
Jeg ville gerne gå med Niels Bohr eller Isaac Newton. Newton havde jo ret i meget, men enkelte gange tog han også fejl, og der ville det jo være dejligt lige at sige ”her har du faktisk ikke helt ret. Nu skal du høre”. Han skulle eftersigende have haft et ret stort ego. Niels Bohr var en af de største danske fysikere og ud fra hvad jeg har læst om ham, virker han som et rart menneske. Jeg vil gerne høre om, hvordan han anså verdens opbyggelse. Jeg ville også gerne have snakket med Platon eller nogle andre personer med indflydelse på verdensopfattelsen. Det skulle være nogle fra videnskabens verden. Jeg kender mange kreative mennesker, og nok er de spændende, men de har ofte hovedet langt oppe i deres egen bagdel.

7. Er du nogensinde gået for langt over stregen?
Ja, dagligt. Jeg har for meget temperament og kommer nogle gange til at sige sure ting til min kone og min datter, der kan jeg godt være ret urimelig. Jeg tror generelt, at jeg har været meget grænsesøgende. Jeg kommer meget ofte til at gå over stregen, men jeg er også meget bevidst omkring det, derfor er jeg hurtig til at sige undskyld bagefter. Når jeg har været en idiot, kan jeg tydeligt se det og derefter vende på en tallerken og sige undskyld. Der er min kone lidt anderledes, hun holder lidt mere i. Der var også en episode i showet ”Livet i Nødsporet”, som jeg har hørt rigtig meget for. Her kommer jeg til at sige, til en dreng på forreste række, at han er tyk. Det var reelt ikke det der skete. Det hele var redigeret meget hårdt, men vi havde brug for at vise, hvornår improvisations comedy går over stregen. Hvis en komiker ikke går over stregen engang imellem, så synes jeg ikke, at de gør deres arbejde godt nok. Hvis du kan træde publikum hist og her over tæerne, så tror jeg nemlig man kan skubbe lidt til deres verdensopfattelse.

8. Er der nogen eller noget du er 'gået' ekstra langt for?
Jeg er altid gået meget langt for kollegaer, og folk som jeg har arbejdet med. Jeg går meget op i, at det hele skal være fair. Jeg har gerne villet tage de store diskussioner med chefer, for at det blev på den måde, som vi synes det skulle være. Jeg har også altid gået meget langt for en idé. Det kunne være noget med at true med at forlade et projekt, men her er det vigtigt at vælge sine kampe. Gør man det én gang på et forkert tidspunkt så får man at vide, at døren er derovre.

9. Hvem vil du gerne give stafetten videre til? Hvem har du valgt at udfordre til at gå i forvejen sammen med dig?
Jeg går med min kone. Hun spørger mig hver aften, hvor langt jeg har gået. Hun er meget mere konkurrencemenneske end jeg selv er. De første dage hvor hun havde gået mindre end mig, gik hun efterfølgende rundt inde i stuen, imens jeg sad og kiggede på. 

Skrevet af Sebastian Peebles