Events - 16/09/2015

Gå-i-forvejen med Jesper Nøddesbo

I de kommende uger op til Ecco Walkathon vil vi bringe interviews med de elleve ambassadører der skal gå i forvejen. Her kan du lære mere om dem og måske finde inspiration til gåturen. Du kan blandt andet også finde ud af hvem de aller helst vil gå en tur med, og om de nogensinde er gået for langt over stregen.

Denne gang præsenterer vi Ecco Walkathon ambassadøren og håndboldspilleren Jesper Nøddesbo. Han spiller til dagligt for FC Barcelona Handball, hvor han sidste år var med til at vinde både det spanske mesterskab og Champions League. Derudover har han huseret på det danske landshold i fjorten år, hvor det både er blevet til en guldmedalje ved EM og to sølvmedaljer til VM. Læs mere om Jesper Nøddesbo’s forberedelser til sæsonen og de tårnhøje ambitioner i interviewet. Du kan også høre om fremtidens planer efter håndboldkarrieren, og hvem fra Barcelona holdet han går tur med inden kampene.

1. Hvad går du rundt og laver for tiden?
Vi er startet på sæsonen her i Barcelona, og jeg er lige kommet hjem fra træningslejr i Tyskland, så jeg træner intensivt for tiden. Jeg træner pt. tre til fire gange om dagen. Vi spiller første kamp i september, og vi startede træning for et par uger siden, så det er en relativ lang opstartsperiode, her handler det meget om at komme i form igen efter sommeren. Mine personlige målsætninger for denne sæson må være, at tangere den fantastiske sæson vi havde med Barcelona sidste år, og så drømmer jeg helt sikkert om en guldmedalje ved EM i Polen, den giver jo direkte adgang til OL næste år.

2. Hvor ofte går du tur?
Det gør jeg forholdsvis ofte, jeg bruger det ofte som optakt til kampene. Det er en god måde at lade op mentalt. Så jeg går ofte ture med vores islandske venstrefløj Gudjon Valur Sigurdsson. På landsholdet er det faktisk en inkorporeret del af programmet, når vi samles. Det hjælper utrolig meget på ens fokus at gå, og det er med til at give luft til hjernen. Det kan ind i mellem godt blive meget tungt at sidde og terpe taktikvideoer. Ellers går jeg utrolig mange ture med min familie i Barcelona, det er en rigtig dejlig by at gå rundt i. Temperaturen er meget mild året rundt og bybilledet ændrer sig hele tiden, så det ligger meget op til, at man bevæger sig udenfor.

3. Hvilken musik lytter du til når du går?
Det bruger jeg ikke rigtigt, heller ikke når jeg løber. Jeg kan godt lide, at være til stede i de omgivelser jeg er i, det kan godt være lidt svært når man hører musik, da man derved på måde skærmer sig lidt af fra resten af verden. Uden musik i ørene giver det bedre mulighed for at få alle sanseindtrykkene med.

4. Er der en speciel gåtur som du husker?
Det må være nogle gamle sommerminder fra Sundsø, hvor både mine forældre og jeg har et sommerhus. Der har vi gået utroligt mange ture, det vil altid stå som noget helt specielt. Både som barn, men også som voksen. Det handler meget om, at når jeg har været der, har jeg kunnet koble af, her har det hele ikke handlet om håndbold. Derudover er der bare en speciel stemning i sådan et sommerhus område og når vejret er godt. Jeg på disse ture, altid været omgivet af mine forældre, søskende og nu også min egen familie, det skaber nogle gode minder.

5. Hvis du ikke var blevet ... Hvilken vej var du så gået? 
Så var jeg nok endt som fysioterapeut, det interesserede mig mest i gymnasiet, og det var tanken dengang at hvis det ikke lykkedes med håndbolden, så skulle det studie have chancen. Jeg er også så småt begyndt, at overveje hvad der skal ske efter håndbolden. Jeg er startet på et mentalt coach-forløb på Copenhagen Coaching Center, hvilket jeg synes er enormt spændende. Det er noget, som jeg ubevidst hele tiden har haft kontakt med gennem håndbolden med alt det mentale, men det er rart at få sat noget reel teori på det nu.

6. Hvilken person, både død eller levende, ville du allerhelst gå en tur med?
Jeg ville gerne gå en sidste tur med min afdøde bedstefar, han betød meget for mig og jeg var desværre ikke til stede til at tage afsked med ham. Ellers tror jeg at det kunne være enormt lærerigt at møde Dalai Lama, han har et yderst spændende syn på mennesker. Der er meget kærlighed omkring ham, og jeg synes at det er sundt at tænke på andre mennesker en gang i mellem. Jeg forestiller mig, at han kunne komme med nogle interessante input i den forbindelse.  Jeg kan ligesom ham, selv godt lide tanken om at være god ved sine medmennesker.  

7. Er du nogensinde gået for langt over stregen? 
Nu er jeg et yderst roligt gemyt, men den streg jeg tænker på her, handler om at gøre noget, man ikke burde gøre. Inden for håndbold så strejfer jeg den streg nogen gange, det handler jo om at vinde og så er der nogen specielle ting der gælder. Men umiddelbart har jeg ikke et klart billede af, hvornår jeg er gået over stregen. Jeg er i bund og grund en god fyr, men man kan selvfølgelig komme til at sige ting, man fortryder efterfølgende. Jeg føler dog ikke, at jeg virkelig har gjort noget, der var over stregen, men det kan da godt være, at der er nogen der læser det her, som er helt uenige.

8. Er der nogen eller noget du er 'gået' ekstra langt for?
Jeg vil gå utrolig langt for min familie og mine venner, men det jeg er gået allerlængst for, er nok håndbolden. Jeg har måske ikke altid været det mest lysende talent, og derfor har jeg ofte været nødt til at gå de ekstra kilometer og knokle endnu hårdere. Der har jeg til tider måtte give afkald på ting, som nok har været en del sjovere end at tage et ekstra styrketræningspas. Der var et tidspunkt, hvor jeg kunne mærke, at mine omgivelser ligesom valgte at gå en vej, hvor jeg valgte at gå hundrede procent efter håndbolden. Der er mange fravalg, når man dyrker sport på så højt et plan, jeg har for eksempel aldrig været med til rund fødselsdag hos mine forældre.

9. Hvem vil du gerne give stafetten videre til? Hvem har du valgt at udfordre til at gå i forvejen sammen med dig?
Jeg lavede en lille udfordring på min Instagram, hvor folk skulle komme med en god grund til at gå i forvejen sammen med mig. Der valgte jeg en pige, der i forvejen støttede sin veninde i et andet velgørende formål, og i den forbindelse havde fået endnu mere blod på tanden. Så jeg sendte udstyret fra Ecco og Garmin afsted til hende.


Skrevet af Sebastian Peebles