Events - 13/09/2015

Gå-i-forvejen med Mette Marie Lange

I de kommende uger op til Ecco Walkathon vil vi bringe interviews med de elleve ambassadører der skal gå i forvejen. Her kan du lære mere om dem og måske finde inspiration til gåturen. Du kan blandt andet også finde ud af hvem de aller helst vil gå en tur med, og om de nogensinde er gået for langt over stregen.

Denne gang kan du læse om Ecco Walkathon ambassadøren Mette Marie Lange, der tidligere har været fem år ved modemagasinet ELLE og som nu driver bloggen Twinpeaks.dk. I interviewet fortæller hun om, at lade sig smitte af andre folks sindsstemninger når man er ude at gå. Samt hendes store kærlighed til Danmarks hovedstad København, hun fortæller også historien om, hvordan hun fik fingrene i sin drømmemand. 

1. Hvad går du rundt, og laver for tiden?
Jeg har lige haft fem ugers ferie sammen med min mand og vores to børn. Vi har været i vores nye kolonihavehus, og så var vi i New York, hvor vi gik mellem tolv og femten kilometer hver dag med en tvillingbarnevogn. Selvom jeg spiste rigtig mange burgere, tabte jeg mig alligevel, så det kan godt betale sig at gå. Nu er jeg tilbage på kontoret, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg dækker Copenhagen Fashion Week på min blog for første gang. Tidligere har jeg været på modemagasinet Elle, hvor jeg også deltog til modeugen. Men det er første gang, jeg dækker det på min egen blog, så jeg skal lige finde ud af, hvordan jeg vil gribe det an.

2. Hvor ofte går du tur?
Jeg har tvillinger på halvandet år, så det gør jeg rigtig meget. Det er en god måde for dem at opleve verden på, så vi går for eksempel altid til legepladser. Min familie og jeg bor meget tæt på Strøget i København, så vi har ikke nogen bil, derfor går og cykler vi til alting. Jeg går desværre ikke så ofte tur alene, det er der desværre ikke tid til med arbejde og familie, men jeg går så meget, som jeg kan komme til. Jeg holder nemlig rigtig meget af at gå, blandt andet fordi jeg enormt godt kan lide vores by, København, og man oplever den på en anden måde, når man går og kigger op. Det kan være rigtig sjovt, at lægge mærke til andre folks sindsstemninger når man går. Det kan for eksempel være en piges reaktion, på en SMS fra en fyr hun flirter med, på den måde får man en form for privat indblik. Man kan høre brøkdele af samtaler og blive smittet af andre folks sindsstemninger. Det er alt sammen noget, der bedst kan lade sig gøre, når man går i stedet for at cykle eller køre i bil.

3. Hvilket musik lytter du til når du går?
Det gør jeg ikke rigtigt længere, da det hæmmer lidt muligheden for, at indsnuse indtryk når man går. Når jeg lytter til musik, er jeg nemlig meget i min egen verden. Jeg lytter tit til musik når jeg cykler, men når jeg går, så kan jeg godt lide at være til stede.

4. Er der en speciel gåtur du husker?
Jeg kan huske sidste forår, hvor jeg var ny mor, og min mand også havde barsel. Vi havde taget fri i påsken, og sagt til folk at vi skulle noget, hvilket ikke passede, men vi gad bare ikke nogen aftaler. Der gik vi en tur, hvor hver gang vi kom til et hjørne, sagde vi ”højre eller venstre” - sådan gik vi rundt i København en hel dag. På den måde kom vi også rundt en masse steder, og så nogle dele af byen, vi måske lidt havde glemt fandtes. Sidenhen har jeg husket det, og er faktisk blevet rigtig glad for dem. For eksempel havnepromenaden nede ved skuespilhuset og Amalienborg. De steder hvor man kan se, at det gamle København møder det nye København. Det synes jeg er helt fantastisk.

5. Hvis du ikke var blevet ... Hvilken vej var du så gået?
Hvis jeg kunne vælge selv, det kan man jo ikke altid, så ville jeg stadig være en form for iværksætter. Jeg har altid haft en drøm, som jeg håber at få levet ud på et tidspunkt, om at rejse til Sydfrankrig og åbne et lille hotel. Det skal ikke have mere end fem værelser, så kan jeg bruge alt min tid på at gå og hygge om gæsterne.

6. Hvilken person, både død eller levende, ville du allerhelst gå en tur med?
Jeg gad vildt godt gå en tur med min mor igen. Hun er her ikke længere, men da hun var, gik vi tit tur på Strøget, når hun var på visit i København fra Als. Og hver gang, vi kom forbi en hotdog-bod, købte vi én med det hele. Det kunne blive til mange pølser på få kilometer, men det var enormt hyggeligt. Og pølsemænd er som oftest nogle enormt behagelige mennesker.

7. Er du nogensinde gået for langt over stregen?
Det har jeg bestemt, men der er jo mange streger, man kan gå over. Jeg har aldrig slået nogen ihjel eller stjålet noget, men jo jeg er gået over stregen. Jeg råber nogle gange for højt, taler for meget, og siger ting jeg fortryder. Men heldigvis er jeg blevet ret god til, at se når det sker og sige undskyld.

8. Er der nogen eller noget du er 'gået' ekstra langt for?
Ja, min mand gik jeg meget langt for at få fat i. Jeg så ham i en film, og der fandt jeg ud af, at ham ville jeg gerne have. Jeg ringede derfor til producenten af filmen og hørte, om han kunne sætte mig op på en date med ham. Nu har jeg hans efternavn og hans to børn.

Skrevet af Sebastian Peebles