Placeholder Image
Corporate - 01/07/2014

Nystiftet fond overtager Schackenborg Slot

Fonden er stiftet af H.K.H. Prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, ECCO og Ole Kirk’s Fond med D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie som protektorer.

Schackenborg Fondens formål er at bevare Schackenborg Slot som en af Sønderjyllands vigtigste historiske ejendomme og dermed sikre, at den kulturværdi, slottet har for egnen, fortsat udvikles.

”ECCO ønsker med sit engagement i fonden at støtte op om Schackenborg som stedet, hvor sønderjyder kan mødes og glæde sig over den dejlige bygning samt parken,” siger Gerd Rahbek-Clemmensen, direktør i ECCO Holding A/S, der er investor i den nye fond.

ECCO har, siden Karl Toosbuy i 1995 stillede sig i spidsen for indsamlingen af en folkegave til istandsættelse af slottet, haft en tæt relation til slottet.

”ECCO har hjemme i Sønderjylland, og Schackenborg er en af de vigtigste historiske bygninger på egnen. Ved at indgå i fonden bidrager ECCO til at sikre fremtiden for Schackenborg Slot, og det er vi glade for,” udtaler Hanni Toosbuy Kasprzak.

Det har været væsentligt for Prins Joachim og Prinsesse Marie at bevare deres tætte tilknytning til Møgeltønder og Sønderjylland. Som protektorer vil parret derfor i perioder af året fortsat opholde sig på slottet.

Det er fondens ønske, at slottet og parken fremadrettet skal være til rådighed for særlige almennyttige formål inden for det kulturelle, videnskabelige, sociale- og uddannelsesmæssige område.

Fonden etableres med virkning fra 1.juli 2014.

Om ECCO
ECCO, grundlagt 1963, er blandt verdens førende producenter af kvalitets sko. Virksomhe-dens succes bygger på kvalitet og innovation, hvor stil og komfort kombineres i enkelt skan-dinavisk design. ECCO ejer som en af de få i branchen hele værdikæden fra egne garverier til butikker. ECCOs produkter sælges i 87 lande fra 2.989 ECCO butikker og shop-in-shops og fra i alt 15.000 salgssteder verden over. ECCO er familieejet og har 18.500 ansatte.